top of page
< Back

Behovet for Contract Managers stiger

Der er en klar trend i det danske arbejdsmarked lige nu. Behovet for contract managers er stigende. Hos NSCCM har vi holdt øje med de mest populære jobdatabaser gennem det sidste år og fundet er slående.

Behovet for Contract Managers stiger
Så mange efterspørges hvert år

Der er en klar trend i det danske arbejdsmarked lige nu. Behovet for contract managers er stigende. Hos NSCCM har vi holdt øje med de mest populære jobdatabaser gennem det sidste år og fundet er slående.


15-25 stillinger om måneden

Hver måned slås mellem 15-25 stillinger som contract managers op - både i private og offentlige organisationer. Antallet af opslag har været jævnt stigende igennem de sidste år. 

Da det ikke er alle stillinger, der besættes via opslag, er det realistisk at antage, at der opslås et sted mellem 200 og 300 stillinger som contract manager i Danmark årligt.

Læs mere om hvem NSCCM er?

 

Her er kendetegnene for de fleste jobopslag 

Når arbejdspladser efterspørger contract managers, er det ikke altid, du kan kende jobbet på titlen. En der udøver contract management, kan bærer mange forskellige titler i virksomheder i dag.

Måske er du indkøber, udbudskonsulent, udbudsjurist, bid manager, procurement manager, IT contract manager, category manager, statsligt ansat fuldmægtig eller projektleder. 

Nogle gange ses det også, at man bærer forskellige titler afhængig af ens fokus eller uddannelsesmæssige baggrund - ex ”Legal contract manager”, ”Commercial manager” eller lignende.

Der er dog en håndfuld vigtige kriterier, som jobbet kræver – og her står der contract management mellem linjerne hver gang: 


Kandidaten skal kunne 

1.    Overskue kontraktens forskellige faser, fra behovsafklaring til afslutning

2.    Vide hvilke aktiviteter, der skal indgå i de forskellige faser

3.    Være bindeled og omdrejningspunkt mellem de forskellige dele af organisationen

4.    Kunne forstå og forene forretningsmæssig og økonomisk tankegang med juridisk tankegang

5.    Virke som både kommerciel og juridisk projektleder på større indkøb, udbud og salg

6.    Organisere, forhandle og løse konflikter

7.    Optimere processer, aktiviteter, kontrakter og kommunikation internt såvel som eksternt i forhold til kunder og leverandører

Læs også: René Franz Henschels bud på den succesfulde contract manager.

 

Vil du klædes på til jobbet? 

Hos NSCCM udbyder vi certificeringsuddannelser i netop disse 7 kompetencer og mange flere.


NSCCM tilbyder som de eneste i Norden IACCM´s certificeringsprogrammer i Contract & Commercial Management -og faktisk er vi de første i verden, der har fået lov at udbyde dem som intensiv klasseundervisning i ’Contract & Commercial Management Practitioner’. 

Vores kunder tæller såvel små og mellemstore organisationer som Danmarks største offentlige og private virksomheder, der har gjort IACCM´s internationalt anerkendte uddannelser til en fast del af deres uddannelsesprogram. 


Vi udbyder vores meget populære Practitioner-uddannelse – både i den danske udgave og i en engelsksproget ”Fast Track”-udgave. 

Har du allerede en CCM Practitioner-certificering, er der nu åbent for tilmelding til det næste certificeringsniveau – Advanced Practitioner.


Læs mere om hvilken uddannelse du bør vælge og vores øvrige uddannelser og kurser på NSCCMs kursusside.


bottom of page