top of page
external-file_edited.jpg

CCM Practitioner

Efterår 2024

 

Dato: 11-12. sep, 9-10. okt, 6 nov 2024

Sted: Mariott Hotel, 1560 København

Pris: 25.000 kr. ekskl. moms

Efterår 2024

 

Dato11-12. sep, 9-10. okt, 6 nov 2024

Sted: Mariott Hotel, 1560 København

Pris: 25.000 kr. ekskl. moms

Forår 2025

 

Dato12.-13. marts 9.-10. april 14. maj

Sted: Mariott Hotel, 1560 København

Pris: 25.000 kr. ekskl. moms

Få en international certificering i contract and commercial management

CCM Practitioner-uddannelsen er vores mest populære certificering. Flere offentlige og private virksomheder stiller nu krav om, at deres ansatte tager denne certificering som en del af deres obligatoriske videreuddannelse. Gennem uddannelsen får du indblik i processer, aktiviteter, metoder og best practice, og kompetencer til at forstå og anvende de vigtigste principper og teknikker i kontraktstyring. NSCCM er akkrediteret af World Commerce and Contracting (tidl. IACCM) som officiel træningspartner.

 

Uddannelsen er for dig, der arbejder intensivt med eller har ansvaret for kontrakter og kontraktprocesser. Du arbejder f.eks. som contract manager, IT-contract manager, jurist, indkøber, udbudskonsulent, bid manager, sælger eller projektleder. Du indtager typisk en operationel rolle, men er også med til at give input til og forme processer, roller og ansvar i relation til kontraktstyring i samarbejde med ledelsen. Du har behov for en tilbundsgående viden om de vigtigste processer, aktiviteter og redskaber, og du søger inspiration til, hvorledes din organisation bedst indretter sin kontraktstyring.

Husk at du kan søge støtte til Practitioner-uddannelsen. Læs meget om dette her

Håndtér alle faser af kontraktarbejdet

Øg compliance

Forbedr 

kommunikation

Undervisere

René Franz Henschel

René er en særdeles erfaren underviser og forsker i kontraktjura og contract management. Han har skrevet en lang række artikler og bøger om emnerne, og har stor praktisk erfaring gennem sit tidligere arbejde som konsulent - bl.a. for staten, regioner, kommuner, advokater og IT-leverandører. 

René er medlem af World Commerce & Contracting's Advisory Board og medforfatter til flere af de lærebøger, vi bruger på uddannelserne.

René har undervist i Contract and Commercial Management siden 2010. Han blev i januar 2021 udnævnt til "Fellow" af World Commerce & Contracting for sit bidrag med at udvikle Contract and Commercial Management som en international disciplin og sit personlige engagement med at udbrede WCC´s vision og mission om at skabe mere værdi i handelsrelationer.

PROFESSOR, JURIDISK INSTITUT, AARHUS UNIVERSITET; IACCM/WORLDCC CERTIFICERET PÅ EXPERT NIVEAU, UDNÆVNT FELLOW

Christian Sandbeck
arc-contract-management_christian-sandbeck.jpeg

Christian har  mere end 15 års erfaring indenfor Contract & Commercial Management fra såvel de største offentlige IT-projekter til komplekse globale outsourcing kontrakter, og er en af de førende indenfor feltet.

Han har erfaringer med at arbejde på både kunde- og leverandørside samt i private og offentlige organisationer  - med et spænd fra de største offentlige IT-projekter til komplekse globale outsourcingkontrakter. 

Christian har varetaget flere lederroller indenfor CCM i virksomheder som CSC, KMD - senest var han Direktør for Contract & Commercial Management i SimCorp.

Han er certificeret CCM Expert og har undervist i Contract & Commercial Management hos NSCCM siden 2014.

EJER, SANDBECK CONSULTING, CAND.MERC.JUR., IACCM/WORLDCC CERTIFICERET PÅ EXPERT NIVEAU

Efter en certificering kan du bidrage med:

 • Udarbejdelse af solide kontrakter fra start til slut

 • Risikohåndtering og realisering af forretningsmål 

 • Kontraktvilkår og viden om de juridiske regler bag kontrakter

 • Evnen til at arbejde tværfagligt og lede drifts -og udviklingsprojekter

 • Udvikling af kontraktrelaterede processer, roller og ansvar

 • Forbedre kommunikation og vidensdeling omkring kontrakter

 • Udvikle nøgleindikatorer for god kontraktstyring

 • Afrapportere til ledelsen om udvikling og resultater

Dagsprogram

Dag 1

Introduktion til uddannelsen

 •  Hvem er NSCCM & IACCM/World Commerce & Contracting?

 • Introduktion til contract and commercial management og best practice
   

Initieringsfase

 • Introduktion til kontraktadministration

 • Cost benefit analyse, business case mv.

 • Identifikation af omkostninger

 • Kravspecifikation  

 • Sourcingmuligheder
   

Øvelser og afslutning

Form

I alt 5 dages undervisning over 3 måneder. Uddannelsen veksler mellem teori og praksis og inddrager perspektiver fra deltagernes eget arbejdsliv. 

Undervisning og materialer

Uddannelsen foregår på Marriott Hotel, Kalvebod Brygge 5, 1560 København. Der er morgenbuffet fra kl. 8.30, og undervisning fra kl. 9.00-16.00 alle dage. Mad og forplejning er inkluderet i prisen. 

Undervisningen foregår på dansk, med danske PowerPoints mv., mens pensumbogen: "IACCM Contract and Commercial Management – The Operational Guide" (2011, ca. 600 sider) er på engelsk.

Vi sender pensumbogen til dig ved tilmelding eller senest ca. 2 uger før uddannelsesstart. Udvalgte kapitler skal læses inden hver undervisningsgang. Det øvrige materialet er digitalt. 2 uger før kursusstart modtager du et link til kursets materialesamling bestående af PowerPoints, bilag, cases og eksamensøvelser, der anvendes på kurset. 

Indsats

Udover de 5 undervisningsdage skal du regne med at bruge 1-2 dags forberedelsestid til hver undervisningsdag samt 1 dag på at forberede dig til eksamen.

Eksamen

Online multiple choice eksamen på dansk eller engelsk efter eget valg. Der er ca. 100 spørgsmål, og du har 2 timer til at besvare spørgsmålene. Tidspunktet for eksamen vælger du selv - dog senest et år efter du er påbegyndt uddannelsen. Inden den "rigtige" eksamen får du en prøveeksamen, hvor vi i fællesskab arbejder med hvorledes du bedst gør dig klar til den endelige eksamen. De kandidater, der følger vores råd og vejledning inden eksamen består som alt overvejende hovedregel i første forsøg.

Der er mulighed for re-eksamen og udskydelse efter aftale med NSCCM - mod et mindre gebyr.

Når du har bestået eksamen, får du tilsendt din certificering online fra IACCM/World Commerce and Contracting, og du har ret til anvende titlen CCM Practitioner.

Pris

25.000 kr. ekskl. moms.

Hertil kommer obligatoriske udgifter til lærebog, 750 kr. ekskl. moms samt 1 års medlemskab af IACCM/World Commerce and Contracting, og gebyr for certificeringseksamen (i alt ca. 2.300 kr. ekskl. moms.)

Er du forhindret i at deltage i et helt forløb, kan du tage enkeltdage for 5.000 kr. ekskl. moms.

Tilmeld dig

bottom of page