top of page

Contract Lifecycle Management (CLM)

Britt Torp Pedersen

25. maj 2023

Hvad er CLM-software egentligt? Læs artiklen og bliv klogere på Contract Lifecycle Management (CLM) systemer.

Hvad er CLM-software egentligt?

Et Contract Lifecycle Management (CLM) system er en softwareløsning, der hjælper organisationer med at administrere og styre alle aspekter af deres kontrakter fra oprettelsen og forhandling til udførelse, overholdelse og udløb. CLM-systemer automatiserer og centraliserer hele kontraktprocessen for at sikre nøjagtighed, effektivitet og overensstemmelse med forretningsmæssige og juridiske krav.


Typisk har et CLM-system følgende funktioner:

  1. Oprettelse og skabelse af kontrakter: CLM-systemer giver mulighed for at oprette kontrakter ved at tilbyde skabeloner, trække og slippe-funktionalitet og automatiseret generering af kontrakttekst baseret på foruddefinerede regler.

  2. Forhandling og godkendelse: CLM-systemer muliggør samarbejde og kommunikation mellem forskellige interessenter i kontraktprocessen. De kan spore ændringer, versioner og kommentarer og hjælpe med at opnå enighed mellem parterne.

  3. Opbevaring af kontrakter: CLM-systemer opretholder en centraliseret opbevaring af alle kontrakter med avancerede søgefunktioner og struktureret dokumenthåndtering. Dette gør det nemt at finde, organisere og gennemgå kontrakter efter behov.

  4. Overholdelse og styring: CLM-systemer hjælper med at overvåge vigtige deadlines, forpligtelser og betingelser i kontrakter for at sikre overensstemmelse. De kan sende automatiske påmindelser og generere rapporter om kontraktstatus og ydeevne.

  5. Analyse og rapportering: CLM-systemer leverer dataanalysefunktioner for at udtrække indsigt fra kontrakter. De kan generere rapporter om kontraktfornyelse, risiko, omkostninger og andre vigtige metrikker for at hjælpe organisationer med at træffe informerede beslutninger.

 

Formålet med et CLM-system er at forbedre effektiviteten, sikre nøjagtighed og reducere risici i hele kontraktprocessen. Ved at automatisere manuelle opgaver, forenkle arbejdsgange og forbedre transparens kan organisationer opnå bedre kontraktstyring og maksimere værdien af deres kontraktportefølje.

 

Vi følger op på denne artikel, efter NSCCM´s undersøgelse i juni måned om brug af CLM-værktøjer i danske organisationer og virksomheder. 
bottom of page